Πολυτελές Συγκρότημα Νεόδμητων Κατοικιών Έξυπνης Πολλαπλής Χρήσης & Πράσινης Τεχνολογίας, με Σύγχρονη Διακόσμηση, Μοντέρνο Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό, σε Ιδανική Τοποθεσία, από 42 τ.μ. έως 83 τ.μ., με δυνατότητα επέκτασης έως και 125 τ.μ.

Η Καλαμάτα τότε…


efa70c27fcb9eeeee803466469d2df19

Η ακρόπολη των Φαρών εικάζεται ότι βρισκόταν στη θέση του Κάστρου το οποίο χτίστηκε μετά το 1204 μ.Χ. από τον Γοδεφρέδο Βιλλεαρδουίvο Α’.

 

Το κάστρο ανακαινίστηκε από τους Φράγκους τον 12ο αιώνα περίπου και ο πρίγκιπας του Μοριά Βιλλεαρδουίνος το έδωσε προίκα στην κόρη του την πριγκηπέσα Ιζαμπώ. Μεγάλης έκτασης επισκευές έγιναν κατά την περίοδο της Β’ Ενετοκρατίας. Τότε κατασκευάστηκε 
και η σημερινή πύλη πάνω από την οποία διακρίνεται πλάκα με ίχνη του Λέοντα του Αγίου Μάρκου, συμβόλου της Βενετίας. Στη βορινή πλευρά του Κάστρου σώζεται μικρός βυζαντινός ναός που λέγεται ότι ήταν αφιερωμένος στην Παναγία την Καλομάτα απ’ όπου πιθανόν πήρε το όνομα της η πόλη.

 

Στα χρόνια της Φραγκοκρατίας η Καλαμάτα ήταν μια αξιόλογη πολίχνη η οποία εξελίχτηκε σε σημαντικό κέντρο μεσαιωνικού πολιτισμού. Έκτοτε αρκετοί κατακτητές άφησαν τα ίχνη τους στην πόλη (Σλάβοι, Γότθοι, Τωτίλες, Σαρακηνοί κουρσάροι, Σταυροφόροι, Ναβαρροί, Ενετοί, Τούρκοι). Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας η Καλαμάτα ήταν μια μικρή κώμη 2.000-2.500 κατοίκων.

 

Η Καλαμάτα ήταν η πρώτη Ελληνική πόλη που απελευθερώθηκε από τους Τούρκους στις 23 Μαρτίου του 1821. Στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων που κτίστηκε το 1150 μ.Χ. και σώζεται στο κέντρο της Παλαιάς Αγοράς, πρωτοανεμίστηκαν τα λάβαρα της επανάστασης του 1821 στις 23 Μαρτίου.
Εδώ συστήθηκε και λειτούργησε η πρώτη ελεύθερη τοπική Βουλή, η Μεσσηνιακή Γερουσία.
Από εδώ στάλθηκε το πρώτο επίσημο έγγραφο της Επαναστάσεως, η περίφημη «Διακήρυξις» του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και της Μεσσηνιακής Γερουσίας «προς τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς». Εδώ επίσης εκδόθηκε η πρώτη Ελληνική εφημερίδα «Σάλπιγξ Ελληνική» την 1η Αυγούστου 1821.

 

Το 1825 ο Ιμπραήμ πασάς εισέβαλε στην πόλη και προέβη σε σφαγές και λεηλασίες.
Η πόλη άρχισε να αναπτύσσεται στις αρχές του 20ου αιώνα.